Over Nutramin

Historie

Nutramin is in de jaren '80 begonnen als kliniek. Vanuit deze kliniek ontstond een constante vraag naar gezondheidsproducten en werd er veel ervaringen met behandelconcepten opgedaan. Daarnaast stond voorlichting centraal. Om in lijn met de wet te handelen werd hiervoor een aparte stichting opgericht. Met de sluiting van de kliniek in 1996 werd een eerste fase afgesloten. De tweede fase stond in het teken van handelen in (Amerikaanse) supplementen. In deze fase heeft Mischa Strijder Nutramin overgenomen, met de ambitie een toonaangevend bedrijf in supplementen te worden.

Kwaliteit van ingrediënten, respecteren van Europese wetgeving en het doen van (kostbaar) wetenschappelijk onderzoek waren daarbij essentieel. Om dit te realiseren was het noodzakelijk om eigenaar te zijn van de formules, want alleen dan is er zekerheid dat innovatie en wetgeving snel geïmplementeerd kan worden. Om de kostbare investeringen mogelijk te maken was bovendien een vergroting van omzet noodzakelijk. Dit heeft ertoe geleid dat we in 2006 ons eerste eigen merk, Pervital, acquireerde en sinds 2010 uitsluitend eigen merken verkopen. Bovendien zijn we ook buiten Nederland actief geworden.

Hoewel er door de jaren heen genoeg veranderingen zijn geweest in ons bedrijf is één ding nooit veranderd: ons streven naar kwalitatief hoogwaardige supplementen die gebaseerd zijn op het beste dat de natuur en wetenschap te bieden hebben. We richten ons daarbij uitsluitend tot de Health Care Professional, die weet als geen ander hoe de producten optimaal in te zetten.  Vandaag de dag zijn we een belangrijke speler in het natuurgeneeskundige en orthomoleculaire veld, en kiezen vele professionals voor onze producten en diensten. In ons streven om hoogwaardige producten voor iedereen beschikbaar te maken staat 2014 daarnaast in het teken van onze nieuwe consumentenwebsite, zodat particulieren nog makkelijker toegang hebben tot onze producten.

 

Onze ambitie

Er gaat niets boven gezonde, gelukkig mensen. Helaas is lang niet iedereen geestelijk en lichamelijk topfit, door verschillende oorzaken zoals leefgewoonten (o.a. dieet en stressfactoren) en leefomgeving (vervuiling). Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat mensen niet goed in hun vel zitten of ziek worden. Wij geloven dat veel van deze problemen met een goede voeding en de juiste voedingssupplementen op te lossen zijn en dat goede gezondheid voor iedereen bereikbaar moet zijn. We leveren daarom supplementen van de beste kwaliteit, gebaseerd op de natuur en de wetenschap, tegen gunstige prijzen. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel.

Naast producten bieden wij professionals in de gezondheidszorg ook nascholingen en congressen aan om hun kennis up-to-date te houden, hebben ze de beschikking over de telefonische helpdesk, een informatieve website, productspecialisten en ons kwartaalmagazine NTM-Visie. 


Merkbeleid

Nutramin verkoopt 3 productlijnen: NTM, Plantina en Pervital. De NTM productlijn bestaat uit vitaminen, mineralen, kruiden, vetzuren, aminozuren en enzympreparaten. Daarnaast bevat deze productlijn een ruime selectie multi preparaten en unieke specialiteiten. Deze specialiteiten zijn voor specifieke doeleinden samengesteld en zijn onderscheidend in de markt. De Pervital productlijn bevat zowel orthomoleculaire producten als ook producten gebaseerd op de bioresonantie homeopathie. Plantina voedingssupplementen zijn met name bekend bij het grote publiek. Het zijn orthomoleculaire supplementen met hoge doseringen.

Alle producten worden gekenmerkt door:

  • Superieure en legale samenstelling; de producten worden op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten, Europese wetgeving en marktbehoefte samengesteld
  • Wetenschappelijke onderbouwing van (EFSA) claims en samenstelling
  • Gebruik van gepatenteerde ingrediënten en unieke, door Nutramin samengestelde, blends van ingrediënten.
  • Gebruik van natuurlijke ingrediënten en coating (en dus vrij van titaniumdioxide)
  • Gebruik van de gestandaardiseerde extracten, voor optimale werkzaamheid en ter voorkoming van contaminatie
  • Vegetarisch daar waar mogelijk
  • Aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding


Continue innovatie op basis van gedegen onderzoek

Nutramin beschikt over een eigen wetenschappelijke afdeling en een advisory board bestaande uit artsen, therapeuten en wetenschappers. Deze houden de wetenschappelijke ontwikkelingen scherp in de gaten, zet ze om in innovatieve ideeën en ontwikkelt vervolgens passende voedingsadviezen en superieure voedingssupplementen. Nutramin is er trots op aan het front te staan van onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsproductie van de voedingssupplementen. Nutramin streeft ernaar de standaard te blijven waartegen anderen worden afgemeten.

Om onze kennis te beschermen maken onze specialiteiten veelal gebruik van speciaal door Nutramin ontwikkelde mengingen van kruiden, aminozuren, probiotica, enzymen en andere ingrediënten. We doen dit ter bescherming van onze kennis; in het verleden zijn we vaak gekopieerd.

Nutramin heeft een directe samenwerking met Vitalnext. Vitalnext is een bedrijf afkomstig uit de biotechnologie en heeft als doel gezondheidsproducten te ontwikkelen die een hoeksteen vormen in de gezond blijven. Uit de R&D pijplijn van Vitalnext is NTM-Promanna afkomstig, een product waarvoor een grootschalig onderzoek is gestart in samenwerking met de Universiteit Groningen. Naast eigen wetenschappelijk onderzoek zijn verschillende van de ingredienten die in onze producten worden gebruikt wetenschappelijk onderzoekt, zoals de UCII in NTM-Motiocare. 


Verantwoord produceren

De Nutramin producten worden vervaardigd onder farmaceutische omstandigheden en normen. Het produceren onder farmaceutische omstandigheden gaat veelal verder dan de algemene GMP-norm en garandeert dat producten geen contaminaties bevatten en een constante kwaliteit en werkzaamheid hebben. Ook zijn de Nutramin producten niet doorstraald.

De productiecentra waar Nutramin mee werkt, investeren aanzienlijke bedragen in wetenschappelijk onderzoek en verantwoorde productiemethoden, laboratoriumtests en controleprocedures. Van alle gebruikte ingrediënten wordt vooraf vastgesteld of ze voldoen aan de eisen van de Europese Farmacopea. Voor gewicht en homogeniteit geldt een minuscule tolerantie. Het gebruik van vul- en bindmiddelen wordt zoveel mogelijk beperkt. Het gesloten productiecircuit waarborgt de hoogste mate van hygiëne. Nutramin brengt de producten in een exclusief voor haar ontwikkelde verpakking, welke voldoende groot is voor de duur van de behandeling. Kortom, volledige kwaliteitscontrole van grondstof tot eindproduct.

 

Kwaliteitscontrole

Het kwaliteitscontrole programma van Nutramin garandeert dat u, arts of therapeut, voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit tot uw beschikking heeft. Door de research van Nutramin worden innovatieve producten ontwikkeld zodat u in de toekomst toenemend betere zorg kunt leveren, zorg die gebaseerd is op het beste dat wetenschap en natuur te bieden hebben.

 

Kortom, Nutramin natuurlijk.